Daca nu vrei sa te trezesti cu dureri de gat sau daca vrei sa te odihnesti optim, este momentul sa iei in calcul sa schimbi toata colectia de perne pe care o ai in casa, cu unele care sa respecte cele mai ridicate standarde.

Este important sa analizezi cu atentie ce perne iti cumperi, indiferent de modul in care le vei utiliza pentru ca acestea sunt locul in care iti vei aseza capul. Chiar daca sunt perne pentru dormitor sau perne decorative, este important sa tii cont de aceleasi sfaturi.

Perna joaca un rol important in calitatea somnului nostru, deoarece ne schimbam pozitia intre 30 si 40 de ori pe timpul noptii si este esential sa avem un sprijin adecvat pentru gat, explica expertii din acest domeniu.

Perne naturale sau sintetice?

Fiecare are particularitatile sale si alegerea unui tip sau a altuia va depinde de nevoile si preferintele fiecaruia, cum ar fi pozitia in care dormim, bugetul pe care il avem…

Cu toate acestea, este una dintre cele mai importante caracteristici, intrucat va determina atat gradul de confort, cat si durata de viata utila a produsului. Cele naturale sunt folosite de secole si particularitatea lor este ca resping umezeala in mod natural. De obicei rezista cinci pana la zece ani si principalele materii prime sunt:

• Pene: in general gasca, sunt usoare si ofera fermitate pernei.

• Puf: de obicei de gasca, dar spre deosebire de pene, puful nu are o axa centrala curbata. Este un izolator termic excelent, mentine caldura in timpul iernii si lasa aerul sa treaca vara, des se si adapteaza usor deoarece ofera o elasticitate mare si o buna stabilitate;

• Cereale (hrisca sau spelta): sunt cel mai bun suport pentru gat, precum si o solutie ecologica. Singurul dezavantaj este ca pernele sunt foarte grele – intre doua si patru kilograme – si pot elibera un miros special care nu tuturor le place.

Exista mai multe tipuri de umpluturi sintetice, dupa cum urmeaza:

• Spuma cu memorie: avantajul acesteia este ca se adapteaza la cap si gat. Permite relaxarea muschilor gatului si un sprijin bun, dar genereaza multa caldura si nu se spala la masina.

• Latex: antibacterian in mod natural, asigura, de asemenea, un bun sprijin al gatului. Este o optiune foarte buna pentru vara, deoarece nu acumuleaza umiditate. Cu toate acestea, pretul este de obicei destul de ridicat;

Citeste continuarea aici: Cum iti alegi corect cea mai buna perna pentru a dormi sanatos?

{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Cum iti alegi corect cea mai buna perna pentru a dormi sanatos?

  1. Recomand acest articol tuturor celor care doresc sa inteleaga mai bine piata asigurarilor si sa ia decizii informate in privinta protectiei lor financiare. Un ghid util pentru oricine isi doreste sa fie bine pregatit pentru orice eventualitate.

  2. Sunt impresionata de nivelul de acuratete al informatiilor prezentate in acest articol. Paragrafele sunt bine structurate si usor de inteles, ceea ce face lectura placuta si educativa.

  3. Interesant de citit despre beneficiile asigurarilor de sanatate si cum acestea pot influenta calitatea vietii noastre. Asigurarile sunt o investitie importanta in siguranta noastra financiara pe termen lung.

  4. Articolul de pe postasig.ro este foarte informativ si detaliaza foarte bine diferitele tipuri de asigurari disponibile pentru persoane fizice. Este important sa fim constienti de toate optiunile noastre pentru a lua decizii informate.

Comments are closed.