Consumul unor alimente sau apa contaminate, prea multe exercitii fizice, alergii alimentare, stari de anxietate – acestea sunt doar cateva dintre motivele obisnuite pentru declansarea diareii. Nu numai ca este oarecum rusinoasa, dar va poate cauza si un disconfort teribil datorita crampelor stomacale ce o acompaniaza.

Diareea este o problema periculoasa. Asta pentru ca va poate lipsi de fluidele si de electrolitii atat de necesari corpului. Atunci cand nivelurile acestora scad considerabil, se pot isca tot felul de complicatii. Din acest motiv, hidratarea corpului este unul dintre cei mai importanti pasi atunci cand sunteti afectati de diaree.

Oricand puteti lua medicamente anti-diareice, acestea fiind disponibile in farmacii fara a fi necesara reteta unui medic. Sau puteti incerca unele remedii naturale ce s-au dovedit de mult timp a fi eficiente impotriva diareii. Cititi in continuare pentru a afla unele dintre cele mai bune metode naturale de a stopa diareea intr-un mod sigur, rapid si eficient.

Carbune activ
De obicei, administrarea carbunelui activ se face pentru eliminarea toxinelor si a impuritatilor de pe tractul gastrointestinal. Din acest motiv, poate fi de folos in momentele in care diareea nu va da pace – atrage si matura toti microbii ce stau la baza problemei, prevenind afectarea sistemului intestinal.

Foarte multe persoane spun ca pot simti o alinare rapida dupa consumul carbunelui activ. Pentru cazurile mai severe de diaree, puteti administra mai multe tablete sau capsule de carbune activ la un interval de cateva ore, dar nu treceti de limita a 4 pe zi.

Suc de lamaie si bicarbonat de sodiu
Uneori, un mediu nefavorabil in intestine va poate face sa vizitati toaleta mai des decat de obicei. Prin instaurarea unui mediu normal in tractul gastrointestinal inferior, puteti controla foarte usor impactul diareii asupra corpului.

O metoda simpla de normalizare a mediului intestinal este prin consumul unui pahar de apa in care sa adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu si sucul stors al unei lamai. Aceasta bautura destul de gustoasa este extrem de eficienta pentru stoparea diareii si, in acelasi timp, pentru corectarea nivelului de hidratare, cauza comuna pentru complicarea afectiunii.

Ceai de afine
Unul dintre cele mai bune ceaiuri medicinale de pe planeta este cel de afine. Mai ales pentru persoanele afectate de diaree, datorita acidului tanic, care ajuta la reducerea inflamatiilor si a iritatiilor de pe tesutul intestinal.

Mai mult, o ceasca de ceai din afine cuprinde si cantitati suficiente de pectina. Conform expertilor, pectina este un tip de fibra dietetica. Asta inseamna ca incluziunea ei in dieta va poate face scaunul mult mai solid, salvand o persoana de durerile cauzate de diaree si de nevoia constanta de a merge la toaleta.

Ceai de ghimbir
Daca nu aveti acces la ceai de afine in momentul declansarii diareii, nu va temeti. Asta pentru ca intotdeauna veti putea conta pe ceaiul de ghimbir, care poate fi facut prin inmuierea unei bucatele de ghimbir in apa calda.

Toata lumea stie ca ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru numeroase probleme ale tractului gastrointestinal, diareea fiind una dintre ele. Nu numai ca ceaiul de ghimbir poate potoli diareea prin controlarea inflamatiei si a iritatiei de pe peretii intestinali, dar poate anihila si alte simptome inconfortabile ale diareii.

Alimente probiotice
O alta solutie naturala pentru diaree este sa va asigurati ca intestinele voastre sunt aprovizionate cu bacterii benefice. Acele bacterii bune le elimina pe cele rele care cauzeaza diareea sau alte probleme ale tractului gastrointestinal.

Pentru a putea oferi intestinelor bacteriile benefice, amintiti-va sa includeti regulat in dieta alimente care contin probiotici sau produse fermentate. Cateva exemple minunate ar fi iaurt, kimchi, miso si varza murata.

3 thoughts on “Nu mai lasati diareea sa va afecteze: Remedii naturale pentru a o trata

  1. Am aflat multe informatii noi din acest articol si acum ma simt mai pregatit sa iau decizia corecta in ceea ce priveste asigurarile de viata. Recomand tuturor sa il citeasca.

  2. Sunt impresionat de diversitatea tipurilor de asigurari prezentate in acest articol. Este util sa stii care sunt optiunile tale atunci cand vrei sa iti protejezi familia sau bunurile personale.

  3. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii clare despre asigurarile de viata. Mi-au placut exemplele concrete si sfaturile practice date de autor.

Comments are closed.