[București, România] – Cu ocazia recentei simulări a Examenelor Naționale din 5-6 februarie 2024, așteptarea rezultatelor ne oferă prilejul ideal de a analiza rezultatele Evaluării Naționale din 2023. Acestea au evidențiat un decalaj educațional tot mai mare între elevii din mediul rural și cei din mediul urban, subliniind necesitatea imediată a unei acțiuni comune pentru abordarea acestei probleme.

În 2023, peste 162.000 de elevi au fost prezenți la examene, cu o rată de prezență de 95%. Cu toate acestea, diferențele de performanță au fost evidente, cu 40% dintre elevii din mediul rural (26.000 din 65.000) obținând scoruri sub 5, în contrast cu elevii din mediul urban urban, unde doar 14% au înregistrat scoruri sub această marcă.

Această tendință subliniază faptul că elevii din mediul rural au de două ori mai multe șanse să obțină scoruri scăzute și evidențiază o discrepanță mare la nivelul notelor de 10, reflectând și descoperirile raportului PISA 2022 realizat de Salvați Copiii România. Acest raport arată o amplificare a diferențelor educaționale bazate pe statutul socio-economic, rezultând într-un decalaj de trei ani în educație pentru elevii din zonele defavorizate economic.

Implicațiile acestor constatări sunt profunde, afectând nu doar viitorul imediat al elevilor, ci și viabilitatea sistemului nostru național de educație. Ele subliniază necesitatea unui efort colectiv pentru a acoperi acest decalaj.

Infograficul care însoțește acest comunicat vizualizează aceste disparități, oferind o perspectivă asupra dimensiunii problemei și a necesității intervenției colective.

Recunoscând urgența, Twinkl a inițiat o campanie pentru a sprijini școlile rurale din întreaga Românie, oferind acces gratuit pentru un an la pachetul complet de resurse educaționale de înaltă calitate, aplicații și servicii.

O campanie de Ziua Faptelor Bune

Această inițiativă se aliniază cu Ziua Faptelor Bune, sărbătorită pe 17 februarie, având ca scop răspândirea bunătății și a suportului acolo unde este cel mai mult nevoie.

Această inițiativă include acordarea de abonamente anuale pentru mai mult de 50 de școli din mediul rural, cu scopul de a oferi copiilor și profesorilor acces la educație modernă și de înaltă calitate.

În plus, înțelegând că nu toate școlile pot beneficia direct de abonamente, Twinkl își extinde angajamentul pentru echitate educațională, oferind mii de resurse gratuite, pentru ca profesorii din toate mediile să poată accesa materiale care economisesc timp și îmbunătățesc experiențele de învățare.

Nominalizează o Școală: Extinderea Programului Educațional în Mediul Rural

Twinkl nu se limitează doar la cele 50 de abonamente inițiale gratuite pentru școlile din mediul rural. Într-un gest de a extinde și mai mult impactul pozitiv al programului său, Twinkl invită pe oricine dorește să nominalizeze o școală de la sat, care ar putea beneficia de acest program, să facă acest lucru.

Dacă știți o instituție care ar avea nevoie de acces la resurse educaționale de calitate, vă încurajăm să trimiteți detaliile necesare la adresa de email: salutare@twinkl.ro. Este o oportunitate remarcabilă de a aduce o schimbare semnificativă în educația rurală și de a contribui la eforturile de a asigura egalitatea de șanse pentru toți elevii.

Pentru informații detaliate despre resursele Twinkl bazate pe curriculumul românesc și perspective despre campania noastră continuă, vă rugăm să vizitați pagina noastră de resurse educaționale pentru România și blogul nostru despre campanie.

Planul de Literație

Conștienți că literația este competența care stă la baza formării tuturor celorlalte competențe și înțelegând că pentru a obține rezultate diferite e necesar să faci lucrurile diferit, Twinkl inovează formarea abilităților și competențelor de literație prin intermediul unui plan de literație unic în limba română, pentru copii cu vârste între 3-8 ani.

Efortul Twinkl marchează un pas semnificativ către reducerea decalajului educațional în România, asigurând că fiecare copil, indiferent de locație, are acces la o educație modernă și de înaltă calitate.

4 thoughts on “Inițiativa Twinkl pentru Egalitate Educațională: Reducerea Decalajului între Zonele Rurale și Urbane din România

  1. Felicitarile mele pentru echipa Twinkl pentru initiativa lor de a imbunatati egalitatea educationala in Romania! Este esential sa investim in educatie si sa asiguram ca toti copiii au acces la resurse si materiale educative de calitate.

  2. Sunt impresionat de eforturile depuse de Twinkl pentru a aduce oportunitati egale in domeniul educatiei in toate regiunile Romaniei. Este important ca toti copiii sa beneficieze de acelasi acces la informatii si sanse egale in viata.

  3. Twinkl reprezinta o solutie inovatoare prin furnizarea de resurse educationale digitale pentru elevii din mediul rural. Aceasta initiativa poate contribui semnificativ la cresterea nivelului de educatie in aceste zone si la reducerea inegalitatilor sociale.

  4. Este o initiativa foarte laudabila si necesara pentru a reduce decalajul educational dintre zonele rurale si urbane din Romania. Educatia este un drept fundamental al fiecarui copil si trebuie sa fie accesibila indiferent de locul in care traieste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *