Quinoa este unul dintre alimentele de origine andina, care este pe buzele tuturor pentru proprietatile sale unice.

Are mari beneficii reale pentru mentinerea sanatatii la copii si adulti. In plus, ajuta la prevenirea bolilor. In acest post vei sti totul despre nutrientii, continutul, vitaminele si multe altele.

Quinoa este considerata o pseudocereala, adica o samanta care este preparata si consumata ca cerealele. Acesta ofera o cantitate semnificativa de carbohidrati completi, proteine si grasimi sanatoase, cum ar fi omega 6 si acidul omega 3.

De asemenea, are o valoare importanta de fibre, si macronutrienti, cum ar fi potasiu, magneziu, fier, vitamine B si antioxidanti.

Toate aceste calitati dau quinoa anumite beneficii:

1. Are o cantitate considerabila de proteine

Quinoa este unul dintre putinele alimente care contine toti cei 9 aminoacizi esentiali, care nu pot fi produsi de organism si pot fi achizitionati numai prin dieta.

Contributia sa mare de proteine ajuta la cresterea si repararea tesutului celular, pe langa imbunatatirea sistemului nostru imunitar. Intr-o ceasca de quinoa (185 grame) exista 8 grame de proteine de inalta calitate, ceea ce il face samanta cu cel mai mare si cel mai bun continut de proteine in comparatie cu alte cereale integrale.

In cazul bolilor si infectiilor, lipsa proteinelor ne prelungeste timpul de regenerare, fiind un aliment important in recuperarea unor afectiuni. Quinoa este alimentul ideal pentru sportivi datorita echilibrului sau nutritional si energetic. Iata deci primul motiv pentru care exista atat de multe retete cu quinoa.

2. Controleaza nivelul colesterolului

Quinoa ajuta la controlul nivelului de colesterol din sange. Acest lucru se datoreaza faptului ca are un procent semnificativ de fibre solubile.. Grasimile sanatoase furnizate de quinoa sunt, de asemenea, importante, deoarece sunt o sursa sanatoasa de energie.

3. Are o cantitate mare de minerale

Citeste continuarea aici: Beneficiile quinoa! Cunoaste proprietatile, caracteristicile si substantele nutritive incredibile

{{clean}}