Covoarele din blana de oaie au fost folosite de secole pentru moliciune, caldura si durabilitate. In timp ce covoarele sintetice au castigat popularitate in ultimii ani, covoarele din piele naturala de oaie ofera inca mai multe avantaje fata de cele sintetice.

Continuati sa cititi pentru a descoperi sase motive pentru care covoarele din blana naturala de oaie sunt mai bune decat covoarele sintetice:

Moliciune si confort

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale covoarelor din piele naturala de oaie este moliciunea si confortul lor incredibil. Spre deosebire de cele sintetice, care se pot simti adesea aspre si zgarieturi, un covor din blana naturala de oaie este realizat din pielea moale si flexibila a unei oi.

Acest lucru le face incredibil de confortabile pentru a merge sau a sta pe ele. Fibrele naturale ale covoarelor din piele de oaie ofera, de asemenea, un efect de amortizare care poate ameliora punctele de presiune si reduce oboseala.

Durabilitate

Un alt avantaj al covoarelor din blana naturala de oaie este ca sunt durabile. Pielea de oaie este un material dur si rezistent, care poate rezista la utilizare intensa si poate rezista multi ani.

Covoarele sintetice, totusi, sunt adesea facute din materiale ieftine si de calitate scazuta care se pot uza cu usurinta si se pot deteriora in timp.

Intotdeauna cand vei achizitiona un covor din piele naturala, fie ca vorbim de blana de oaie, piele de vaca sau de capra, vei stii ca este o investitie excelenta.

Cautati un covor de inalta calitate, care sa reziste multi ani? Mergeti in magazinul online Mango+Bloom pentru a descoperi o colectie impresionanta de piei si blanuri premium.

Hipoalergenice

Covoarele din blana de oaie sunt in mod natural hipoalergenice, ceea ce le face o alegere excelenta pentru persoanele cu alergii sau piele sensibila.

Pe de alta parte, covoarele sintetice pot contine substante chimice si fibre care pot declansa alergii sau pot provoca iritatii ale pielii. Covoarele din blana de oaie sunt, de asemenea, rezistente la acarieni, care pot fi un alergen comun in covoarele sintetice.

Regleaza temperatura

Fibrele naturale ale pielii de oaie sunt respirabile, ceea ce inseamna ca pot ajuta la reglarea temperaturii si pot preveni supraincalzirea sau subincalzirea. In schimb, covoarele sintetice pot capta caldura si pot face ca o camera sa se simta infundata si inconfortabila.

Durabilitate

Covoarele din blana naturala de oaie sunt o optiune mai durabila decat covoarele sintetice. Pielea de oaie este o resursa regenerabila care este biodegradabila si poate fi obtinuta in mod responsabil din fermele de oi, spre deosebire de covoarele sintetice care sunt adesea realizate din materiale neregenerabile precum plasticul si pot contribui la poluarea mediului si la deseuri.

Aspect unic si natural

Aspectul natural si distinct al covoarelor din blana de oaie este de neegalat de covoarele sintetice. Cu textura, modelul si variatiile lor unice de culoare, fiecare covor din blana de oaie este un plus unic in orice spatiu.

Pe langa individualitatea lor, aspectul natural al covoarelor din blana de oaie poate aduce un sentiment de caldura si caracter intr-o camera, creand o atmosfera confortabila si primitoare. Covoarele sintetice, totusi, nu au acest farmec natural si pot parea adesea produse in serie si impersonale.