O iluminare corecta poate adauga farmec si personalitate oricarei incaperi, cu conditia de a gasi locul potrivit si elementele adecvate.

Lumina este o lume fascinanta, te insoteste zilnic, de aceea trebuie sa beneficiezi de iluminarea necesara activitatilor tale.

Tine cont ca iluminatul potrivit te va ajuta sa economisesti la factura de electricitate si sa creezi atmosfere unice in locuinta ta.

Iluminarea locuintei este esentiala si are un efect atat functional cat si practic. De asemenea, te ajuta sa evidentiezi si sa infrumusetezi elementele decorative ale casei tale.

Daca doresti sa creezi in locuinta ta o atmosfera confortabila, relaxanta si placuta, in randurile de mai jos vei gasi sfaturi pentru iluminarea corecta si necesara.

Iluminatul livingului

Livingul este o incapere multifunctionala, de aceea este permisa montarea numeroaselor corpuri de iluminat.

Pentru ca in living obisnuiesti sa petreci timpul cu cei dragi, sa vezi un film, sa citesti sau sa mananci, poti alege corpuri de iluminat de tavan, precum aplicele sau candelabrele, insotite de surse auxiliare: veioze, lampi, spoturi sau lampadare, care iti vor fi de folos atunci cand citesti.

Gasesti spoturi si aplice si in magazinele online, cu ajutorul carora poti completa decorul din living.

Iluminatul incastrat in plafon te ajuta sa rezolvi insuficienta luminii naturale, de aceea spoturile pot fi amplasate in zonele unde nu patrunde lumina.

Iluminatul dormitoarelor

Dormitoarele sunt camere dedicate relaxarii si odihnei, de aceea nu vei avea nevoie de o lumina intensa.

In schimb, trebuie sa pui accent pe amplasarea corecta a corpurilor de iluminat, astfel incat fasciculul luminos sa fie directionat acolo unde ai nevoie.

Pentru dormitor, poti alege o lustra sau o plafoniera care sa asigure o lumina discreta si veioze pentru noptiera.

Daca vrei sa obtii o atmosfera romantica in dormitoare, poti chiar sa renunti la corpurile de iluminat din tavan si sa le inlocuiesti cu veioze si lampadare.

Citeste continuarea aici: Iluminarea eficienta si corespunzatoare a locuintei tale