logo
FB G+ LinkedIn

18
Dec 2014

UNIQA Asigurari a devenit membra UNIQA Insurance Group, odata cu preluarea la finele anului 2008 a companiei UNITA, prima companie cu capital privat din Romania.
UNIQA Asigurari se situeaza printre liderii pietei de asigurari generale din Romania.

Are in prezent aproximativ 1060 de angajati in cele 45 de sucursale si 118 de agentii. UNIQA Asigurari furnizeaza servicii pentru mai mult de 470.000 de clienti.

Istoric

1990 – A fost infiintata la Timisoara si a fost prima companie de asigurare cu capital integral privat constituita in Romania.

1991 – Si-a inceput activitatea in sectorul asigurarilor de viata.

1996 – Pune baza asigurarilor generale domeniu care a fost dezvoltat sistematic in anii ce au urmat, cu intreaga gama de asigurari din acest domeniu.

2002 – Wiener Stadtische a devenit acţionar majoritar al societatii.

2004 – Sediul central se muta la Bucuresti

2008 – UNIQA Insurance Group a achizitionat 100% din actiunile companiei.

UNIQA Asigurari are incheiat un complex program de reasigurare, avand perfectate contracte pentru intreaga gama de riscuri pe care le subscrie.

Acest program de reasigurare confera protectia necesara impotriva evenimentelor individuale cu expunere mare si a cumulului de daune intimplate ca urmare a producerii aceluiasi eveniment asigurat, dar si o buna dispersie a riscurilor asumate.

Aceasta dispersie a riscurilor prin reasigurare ofera in acelasi timp o protectie adecvata asiguratilor UNIQA, contractele de reasigurare ale companiei fiind plasate pe piata internationala a reasigurarilor.