logo
FB G+ LinkedIn

Asigurari pentru calatorii

dreamstime_46805661

Atunci cand pleci din Romania ai putea avea nevoie de servicii medicale in urma unui accident sau a unei banale imbolnaviri, servicii pe care trebuie sa le platesti.

Chiar si pe teritoriul Uniunii Europene tot tu trebuie sa platesti de cele mai multe ori, pentru ca birocratia privind folosirea cardului European de sanatate e destul de complicata si este si mai costisitoare decat o asigurare de calatorie. In plus, asigurarea de calatorie poata sa aiba si alte acoperiri suplimentare cum ar fi: pierderea bagajelor, asistenta juridica in strainatate, pierderea zborului, a documentelor etc.

Asigurarea de calatorie are ca si scop acoperirea costurilor tratamentelor medicale pe toata perioada in care calatoresti in afara tarii.

Dupa cum am mentionat, iti poti procura si un card de sanatate valabil in afara tarii insa acesta nu are aceleasi acoperiri ca si o asigurare de calatorie iar la procurarea acestuia este nevoie sa infrunti vestitele cozi formate la doctorul tau de familie, documente de la locul de munca ce vor avea cu siguranta intarzieri si in final vei constata ca acest card are valabilitate doar de 6 luni.

Solutia cea mai buna este o asigurare de calatorie care costa in jur de 20 de lei avand o limita de 30.000 de euro a daunelor acoperite.

Riscuri acoperite

Ca la marea majoritate a asigurarilor, riscurile sunt impartite in mai multe categorii.

Pentru asigurarea de calatorie avem acoperite urmatoarele riscuri:

•Transportul in caz de urgenta la cea mai apropiata unitate medicala

•Tratamentul ambulatoriu

•Medicamente, materiale sanitare si proceduri de diagnosticare prescrise de catre medic

•Tratamentul efectuat in conditii de spitalizare

•Transferul catre o unitate de specialitate (daca este recomandat de catre medic)

•Repatrierea in caz de deces

Exista si polite de asigurare medicala a calatoriei complexe ce pot oferi protectie si pentru:

•Tratament stomatologic de urgenta (in limita unei sume specificate in contractul de asigurare)

•Pierderea sau deteriorarea bagajelor

•Intarzierea sau anularea zborului

•Pierderea documentelor

•Raspundere civila fata de terti

Este important de stiut ca pretul asigurarii variaza in functie de sumele asigurate, perioada de asigurare, tara de destinatie si varsta asiguratului.

Atentie! In cazul produselor de tip standard sporturile extreme sunt excluse, dar exista multe variante de produse disponibile pe piata care sa acopere si riscurile aparute ca urmare a practicarii unor sporturi precum: jet-ski, raliuri, bungee jumping, alpinism, scufundari, sporturi aeriene , ski etc. In cazul in care vei fi plecat o perioada mai indelungata de timp si nu stii cu siguranta tarile in care vei ajunge se recomanda achizitionarea unei asigurari medicale de calatorie valabila World Wide, iar daca pleci des, va fi mai avantajos sa inchei o polita deschisa, pe un an.

Ce trebuie sa fac in caz de dauna

In cazul in care aveti o problema de sanatate pe durata calatoriei este necesar ca in cel mult 24ore sa anuntati compania de asigurare sau reprezentantul acesteia la numarul specificat pe polita dumneavoastra de asigurare.

Dupa parcurgerea acestui pas trebuie sa tineti cont de instructiunile companiei de asigurare luand in calcul urmatoarele:

• De fiecare data solicitati chitantele de justificare a sumelor platite pentru tratament medical

• Pentru a nu avea probleme cand vine vorba de un cost, verificati inainte daca este acceptat sau decontat de catre compania de asigurare

• La sosirea in tara trebuie sa luati legatura cu compania de asigurare sau agentul dvs. pentru a depune documentele necesare intocmirii dosarului de dauna.

 

Pentru a obtine o cotatie lasa­-ne datele tale de contact si in cel mai scurt timp un agent PRBA te va contacta pentru oferta.