logo
FB G+ LinkedIn

Asigurari de mijloace de transport naval

Prin intermediul acestui tip de polita se asigura facultativ navele comerciale, navele de pescuit si navele colectoare, alte ambarcatiuni precum cele de agrement, instalatii si utilaje plutitoare, asimilate navelor, platforme de foraj marin.

Riscurile asigurate sunt: pierdere totala, avarie comuna, avarie particulara si raspundere pentru coliziuni iar ca excluderi putem mentiona uzura normala, deteriorarea treptata si defectele cunoscute sau care puteau fi cunoscute de Asigurat ale corpului navei, masinilor, motoarelor sau celorlalte parti componente ale navei, etc.

Nava se asigura pentru suma declarata de Asigurat care nu trebuie sa fie inferioara valorii reale sau sa depaseasca valoarea de nou a unei nave similare la data incheierii asigurarii.

Suma asigurata se specifica dupa caz separat pentru fiecare parte a navei: corp, masini si instalatii.

Polita se incheie pe o durata de 1 an, la cerere se poate incheia si pe o durata mai scurta dar nu mai putin de o luna.

La asigurarile incheiate pentru o calatorie determinata primele de asigurare se platesc anticipat si integral inainte de inceperea voiajului.

Stabilirea si plata eventualelor despagubiri se face de regula in cel mult 60 de zile de la data la care au fost puse la dispozitie Asiguratorului toate documentele necesare. Dupa caz, se pot acorda avansuri pentru executarea unor lucrari de reparatii numai sub conditia, obligatorie, ca Asiguratul sa fie cu plata primelor la zi.